hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? TC kimlik numarasına göre destekleme ödeme tarihleri 2023!

    Tarımsal destek ödemeleri yattı mı TC kimlik numarasına göre destekleme ödeme tarihleri 2023
    expand

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 484 milyon 15 bin lira destek ödemesinin çiftçilere aktarılacağını açıkladı. Yapılan bu açıklamayla birlikte çiftçiler, tarımsal destekleme ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, tarımsal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte TC kimlik numarasına göre destekleme ödeme tarihleri 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarımsal destek ödemeleri, üretimin çeşitlenmesi, işletmelerin geliştirilmesi ve kırsal kalkınmayı desteklemek için verilmektedir. Çiftçilere verilen destek ödemeleri yatma tarihi araştırmaları hız kazanırken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destek tarihleri belli oldu.

    Söz konusu ödemelerin 1 milyar 150 milyon 23 bin 351 lirası süt, 162 milyon 741 bin 597 lirası bireysel sulama sistemleri, 63 milyon 24 bin 409 lirası Uzman Eller Projesi, 60 milyon 849 bin 618 lirası hayvan hastalıkları tazminatı, 43 milyon 360 bin 25 lirası kırsal kalkınma yatırımları ve 4 milyon 16 bin lirası düve alım desteğine ayrıldı.

    TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1 milyar 484 milyon 15 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerini kullandı. Paylaşımda destekleme ödemesinin detayları da yer aldı.

    TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE DESTEKLEME ÖDEME TARİHLERİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süt desteği ödemesi TC kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 1-3-4-5-6-7-8-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlar için 29 Eylül saat 18.00'den sonra hesaplara yatırılacak. Diğer desteklemeler tek dilim halinde ödenecek.

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow