TCMB ile Katar MB swap anlaşmasında tutar 5 milyar dolara yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Katar Merkez Bankası (MB) arasındaki swap (ikili para takası) anlaşmasındaki miktar 3 milyar dolardan, 5 milyar dolara yükseltildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
TCMB'den yapılan açıklamada, TCMB ve Katar MB arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan swap anlaşmasının, 25 Kasım'da Doha’da düzenlenen bir törenle tadil edildiği belirtildi ve şöyle denildi:
"Yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmayı ve iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamayı amaçlayan swap anlaşması ile anlaşma tutarı 3 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 5 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltilmiştir."
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Xbox konsollarına ve aksesuarlarına küresel fiyat artışı! Zamlardan Türkiye de etkilenecek mi?
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut kredisi faizleri yeniden güncellendi! 1 Milyon TL kredinin geri ödemesi ne kadar?
Deprem sonrası güvenli yatırım arayışı! İstanbul çevresinde arsa ve tarla talebi arttı
HABER... Müjdeyi duyurdu: TOKİ'den yeni indirim kampanyası
Kentsel dönüşüme destek arttı: 5 soruda yeni dönemin detayları