hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek tek paraya çeviriyor! Elon Musk Twitter'daki tüm izleri silmenin peşinde

    Tek tek paraya çeviriyor Elon Musk Twitterdaki tüm izleri silmenin peşinde
    expand

    Elon Musk Twitter'ın tüm kendine özgü simgelerini tek tek değiştirirken şimdi de yeni satışlara başladı. Sosyal ağın hemen hemen her hizmetini paraya çeviren Musk, şimdi de X adıyla yeniden markalaşan Twitter'ın 500'den fazla şirket hatırası müzayedeye çıkarılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk, geçen ay Twitter'ın yeniden markalaşmasının ardından platformun eski logosunu taşıyan yüzlerce öğeyi satışa çıkardı.

    Heritage Global Partners müzayede evi, binanın yan tarafını süsleyen ikonik mavi kuş logosunu içeren dev bir tabela da dahil olmak üzere, şirketin San Francisco genel merkezinden 678 lot hatıra, sanat eseri ve ofis varlığı satıyor.

    Platformun geçen ay adını X olarak değiştirmesinin ardından espresso makineleri, mobilyalar, müzik aletleri, buzdolapları, kilitli dolaplar ve bira otomatları da satılıyor.

    NELER VAR?

    Müzayedede ayrıca Twitter'da viral olan ünlü fotoğrafların yer aldığı iki yağlı boya tablo da yer alacak: Ellen DeGeneres'in 2014 Oscar'larından Bradley Cooper, Meryl Streep ve Lupita Nyong'o ile çektiği selfie ve Barack Obama'nın 2012 ABD başkanlık seçimlerini kazandıktan sonra karısı Michelle'e sarıldığı kare.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer bazı öğeler arasında kapalı bir ahır, çok sayıda hashtag ile ilgili sanat, bir vinil koleksiyonu ve bir bulaşık makinesi bulunuyor.

    Listelemeye göre her lot için başlangıç ​​teklifi 25 dolar. Müzayede 12 Eylül'de başlayacak ve 14 Eylül'de sona erecektir.

    Musk'ın şirketi satın almasından bu yana platformun genel merkezindeki ikinci yangın satışı olacak. Ocak ayında 600'den fazla ofis eşyası için benzeri görülmemiş bir müzayede düzenledi . Satışa çıkan bir Twitter kuş heykeli etkileyici bir şekilde 100.000 dolara satılırken, üzerinde kuş logosu bulunan bir neon dijital tabela 40.000 dolara satıldı.

    MALİ SIKINTILARA İLAÇ MI OLACAK?

    Bir önceki müzayede, Musk'ın platformda uygulamaya koyduğu reformların ardından reklamverenlerin çıkışıyla bağlantılı olan Twitter'daki mali sıkıntıların ortasında yapıldı. Ancak organizatörler, müzayedenin amacının herhangi bir şekilde Twitter'ın mali durumuyla bağlantılı olduğu iddialarını yalanladı. Geçen ay Musk, reklam gelirindeki yüzde 50'lik düşüş ve artan borçlar arasında nakit akışının hala negatif olduğunu söyledi.

    Yaklaşan müzayede, Musk'ın Twitter'ı yeniden tasarlama kararlılığının bir başka işareti oldu. Milyarder, platformu geçen yıl satın aldıktan sonra, kullanıcıların platformda iletişim kurmasına, alışveriş yapmasına ve pratik olarak yaşamasına olanak tanıyan bir " her şey " uygulamasına dönüştürmek istediğini söylemişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow