hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teksas, doğal gaz üretiminde kendi rekorunu kırdı

    Teksas, doğal gaz üretiminde kendi rekorunu kırdı
    expand

    Teksas, 2022'de 11,2 trilyon fit küp doğal gaz üreterek rekor kırarken ayrıca ülkeye 1,83 milyar varil petrol tedarik etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teksas Bağımsız Üreticiler ve Telif Sahipleri Derneği'nin (TIPRO) son raporuna göre, Lone Star State için yeni bir rekora imza atan Teksas, 2022'de 11,2 trilyon fit küp doğal gaz üretti ve büyümenin ileriye dönük olarak daha da artması bekleniyor.

    TIPRO , Teksas'ın geçen yıl ülkeye 1,83 milyar varil petrol tedarik ettiğini de kaydetti.

    TIPRO başkanı Jud Walker, Enerji Durumu Raporunda, "Tedarik zinciri darboğazları, enflasyonist baskılar, işgücü eksiklikleri ve düşmanca bir federal politika ortamı dahil olmak üzere bir dizi benzersiz zorlukla karşı karşıya kalmasına rağmen, ABD petrol ve gaz endüstrisi önemli ölçüde ekonomik teklif sunmaya devam etti. 2022'de destek.” dedi.

    Walker, "Teksas operatörleri tarafından yönetilen petrol ve doğal gaz gelişimi, herhangi bir gerçekçi senaryo altında on yıllar boyunca artan küresel enerji talebini karşılamada önemli bir rol oynayacaktır" diye ekledi.

    Rapora göre, Teksas petrol ve gaz endüstrisi, ülke çapındaki petrol ve gaz işlerinin yüzde 37'sini oluşturarak ve dolaylı olarak 2,6 milyon kişiyi istihdam ederek, 2022'de endüstri istihdamında ulusa liderlik etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teksas'ın doğrudan petrol ve gaz maaş bordrosu, 2022'de 48 milyar dolara ulaşırken, bu rakam, bordroya en çok katkıda bulunan ikinci ve üçüncü ülkeler olan Kaliforniya için 11 milyar dolar ve Louisiana için 7,6 milyar dolar.

    Petrol üretimi açısından, Teksas'ın 2022'de 1,83 milyar varil ile karşılaştırıldığında, 534 milyon varil ile ikinci en yüksek New Mexico ve 393 milyon varil ile Kuzey Dakota.

    Teksas'ın yeni bir rekor kırdığı doğal gaz alanında 2022'nin en büyük ikinci üreticisi 7,6 Tcf üreten Pensilvanya oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow