hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla 360.000'den fazla sürücüsüz aracı geri çağırıyor

    Tesla 360.000den fazla sürücüsüz aracı geri çağırıyor
    expand
    KAYNAKİHA

    Düzenleyiciler, Tam Otomatik Sürüş Beta yazılımının riskli koşullarda durmayarak bir kazaya neden olabileceğini söyledi. Tesla sürücüsüz sürüş tehdidi nedeniyle 360.000'den fazla aracı geri çağırıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Tam Otonom Sürüş Beta yazılımındaki potansiyel olarak ölümcül aksaklıklar nedeniyle 362.758 aracı geri çağırıyor.

    Geri çağırmadan etkilenen arabalar arasında Tesla'nın 2016 ile 2023 yılları arasında üretilen ve Tam Otomatik Sürüş Beta ile donatılmış mevcut tekliflerinin tamamı olan Model S, Model X, Model 3 ve Model Y yer alıyor.

    ABD Ulusal Karayolu Taşımacılığı Güvenliği İdaresi'nden (NHTSA) yapılan açıklamada hatalı yazılımın aracın yalnızca dönüş şeridindeki bir kavşaktan geçmesine, dur işaretinde duramamasına veya sarı bir uyarı sinyaline rağmen bir kavşağa dalmasına izin verebileceği açıklandı.

    Elon Musk, "geri çağırma"dan etkilenen araçların kullanıcılarının, Nisan ayından itibaren "kablosuz" ücretsiz yazılım düzeltmeleri alacağını ve arabalarını fiziksel olarak geri göndermeleri gerekmediğini belirtti. Otomobil üreticisi, sürücüsüz yazılımından kaynaklanan herhangi bir ölüm veya yaralanmanın farkında olmadığı konusunda ısrar ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak NHTSA'ya göre, Otopilot olarak bilinen Tam Kendi Kendine Sürüş'ün önemli ölçüde kısaltılmış versiyonu bile birkaç kazaya karıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow