hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY Genel Müdürü tarih verdi: 1 Ocak 2019

    THY Genel Müdürü tarih verdi: 1 Ocak 2019
    expand
    KAYNAKDHA

    Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'ndan İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirilecek ilk seferin öncesinde konuştu, THY'nin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yeni havalimanında tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY'nin Boeing 777 tipi uçağıyla gerçekleştirilecek İstanbul-Ankara seferinde yer alan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yolculuk öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    İstanbul Havalimanı'ndan ilk ticari uçuş heyecanı

    Bugün yapacakları ilk seferle tarihi bir ana tanıklık yapacaklarını ifade eden Ekşi, "Hakikatten Türk milletine gurur veren bir proje. Havacılık kuralları gereği 30 Ekim'de burası güvenlik taramasına tabi tutuldu. Bugünde ilk seferimize başlıyoruz. Bugün 11.10'da Ankara'ya seferimiz olacak daha sonra 17.30'da Lefkoşa'ya ikinci seferimiz olacak ve bugünü böyle tamamlayacağız. Yarından itibaren Ankara, Antalya, İzmir birer sefer ve Lefkoşa'ya bir sefer yapacağız. 8 Kasım'dan itibaren ise Bakü seferlerimizi de ilave edeceğiz. Dolayısıyla günde 5 seferle iki ay boyunca deneme uçuşlarımız devam edecek. Buradaki esas amacımız en küçük eksiğimiz olmadan, yolcularımızı mağdur etmeden Atatürk Havalimanı'ndaki bütün operasyonumuzu 1 Ocak itibariyle buraya taşımayı düşünüyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow