hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanı Bolat'tan Mısır çıkarması

    Ticaret Bakanı Bolattan Mısır çıkarması
    expand

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat 27-28 Ekim'de Mısır'a gidiyor. Ziyaretin detayları belli oldu. Bakan Bolat'a bu turda iş insanları eşlik edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısırlı mevkidaşı Ahmed Samir Saleh'in davetine icabetle 27- 28 Ekim'de Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret edecek.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh'in davetine icabetle 27- 28 Ekim 2023 tarihlerinde Kahire'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Türkiye ve Mısır arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla, Ticaret Bakanlığı'nca organize edilen ülkemizin önde gelen iş insanlarından müteşekkil bir ticaret heyeti de Sayın Bakanımızın ziyaretine katılım sağlayacaktır. Ticaret Bakanlığı heyetiyle birlikte, 10'u sivil toplum kuruluşu başkanı olmak üzere 113 iş insanının dahil olduğu ziyaret programında Türk ve Mısır iş dünyası arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ileri seviyeye taşınması hedeflenmektedir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziyaret kapsamında, Bakan Bolat'ın Türk ve Mısır iş çevreleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya geleceği, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Saleh ile ikili görüşme gerçekleştireceği belirtilerek, "Söz konusu görüşmede; 10 milyar dolar civarında gerçekleşen Türkiye- Mısır ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 15 milyar dolara çıkarılmasına yönelik yol haritası, Türkiye ve Mısır arasında 24- 25 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Teknik Danışma Toplantısı ve Serbest Ticaret Anlaşması 5'inci Ortak Komite Toplantısı'nda kaydedilen gelişmeler, Türkiye- Mısır Serbest Ticaret Anlaşması genişletme ve revizyon müzakerelerine başlanması, ikili ticarette yerel paraların kullanılması, Türkiye ve Mısır arasında Ro-Ro hattının kurulması, iş çevrelerimizin Mısır'da karşılaştığı çalışma izni ve pazara giriş sorunları ele alınacaktır. Son olarak Sayın Bakanımız, 28 Ekim 2023 tarihinde Kahire'de Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El Sisi'nin himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Uluslararası İmalat Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katılacak, firmalarımızın Mısırlı muhatapları ile görüşmeler gerçekleştirecekleri B2B alanını ziyaret edecektir" ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow