hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Togg'a şarj altyapısı için oda borsalar ortak olacak

    Togga şarj altyapısı için oda borsalar ortak olacak
    expand

    Piyasaya çıkmak için gün sayan yerli elektrikli otomobil Togg’un şarj altyapısı için oda ve borsalarla ortak yapı hayata geçirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrikli otomobil şarjı için alan ayıran oda ve borsalar, kârdan pay alacak. Şarj alan sahası sahibi tarafından yalnızca enerji altyapısının karşılanması durumunda, sahanın sahibine gelirden yüzde 5 pay verilecek. Lokasyon sahibi tarafından enerji şarj cihazı maliyetinin de karşılanması durumunda, ciro gelirinin yüzde’i 80 arazi sahibine kalacak.

    Türkiye’nin Otomobili Togg için geri sayım başladı. Ön sipariş hakkı 3 farklı yöntemle; NFT Açık Artırması, YeniLig Yarışması ve çekiliş ile kullanıcılarla buluşacak. Togg’a yönelik kamu alım garantisi de hayata geçecek. 2035 yılına kadar 30 bin araç devlet kurumlarının kullanımında olacak. İlk alım bu yıl yapılacak. Togg’un üretimi ve pazarlamasına yönelik süreçle birlikte altyapı çalışmaları da devam ediyor.

    ODA VE BORSALARLA ORTAK

    Yerli otomobil Togg’un iştiraki Trugo, Türkiye’nin 81 ili ve otoyollarında yüksek hızlı şarj istasyonu (DC) kurmak için, oda ve borsalara bağlı lokasyonları değerlendirme sürecine başladı. Edinilen bilgiye göre, Trugo tarafından belirlenecek lokasyonlarda, enerji altyapısının hazır olacağı tarihe göre öncelik sıralaması yapılacak. Enerji altyapısının, şarj cihazı kurulumuna uygun olarak 15 Mart 2023’e kadar hazırlanacağı lokasyonlar, Faz-1 kapsamında değerlendirecek. Altyapısını mayıs ayına kadar tamamlayacak olan sahalar Faz-2, ekim ayına kadar tamamlayacak bölgeler ise Faz-3 olarak listelenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Milliyet / Mithat Yurdakul

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow