hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ kuraları ne zaman çekiliyor? TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi...

    TOKİ kuraları ne zaman çekiliyor TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi...
    expand

    TOKİ 100 bin sosyal konut kura tarihi başvuru işlemlerini tamamlayan 1 milyonu aşkın kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. TOKİ kuraları ile birlikte 100 bin sosyal konut için hak sahibi olan kişiler belirlenecek. Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ kuraları için geri sayım başladı. 100 bin sosyal konuta başvuran 1 milyonu aşkın kişi arasından yapılacak çekilişte 100 bin talihli belirlenecek. Listede adı çıkmayan kişilerde başvuru ücreti için yatırdıkları parayı geri alabilecekler. İşte TOKİ kura sonucu ile ilgili bazı detaylar…

    TOKİ KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

    1 milyon başvuran arasından talihli kişilerin belirleneceği kura çekilişi 2020 Şubat ayında gerçekleştirilecek. Başvuran kişilerin katılımıyla gerçekleştirilecek kurada 100 bin hak sahibi belirlenmiş olacak.

    KURALAR NASIL OLACAK?

    Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

    1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

    2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

    KURADA ADI ÇIKMAYANLAR ÜCRETLERİNİ GERİ ALACAK

    Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

    Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

    İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow