hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Truss duyurdu! İngiltere'den Ukrayna'ya sağlanan desteği ikiye katlama sözü

    Truss duyurdu İngiltereden Ukraynaya sağlanan desteği ikiye katlama sözü
    expand

    İngiltere Başbakanı Liz Truss, gelecek yıl İngiltere'nin 2022'de Ukrayna'ya destek olarak aktarılan 2,3 milyar sterlin değerinin (2,63 milyar dolar) aşılacağını söyledi. Truss'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre İngiltere'nin Ukrayna'ya askeri destekleri roket sistemi, çoklu fırlatma gibi ekipmanları içerecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Başbakanı Liz Truss, gelecek yıl 2022'de Ukrayna'ya sağlanan 2,3 milyar sterlin (2,6 milyar dolar) askeri yardımı aşma sözü verdi. Böylece Ukrayna'ya verilen destek ikiye katlanacak.

    Truss, “Ukrayna halkına mesajım şudur: Birleşik Krallık her adımda tam arkanızda olmaya devam edecektir. Güvenliğiniz bizim güvenliğimizdir” dedi.

    Truss, İngiltere’nin, 2022'de 2,3 milyar sterlin taahhüt ederek Ukrayna'ya en büyük ikinci askeri bağışçı olduğunu ve gelecek yıl desteğin, roket topçu sistemleri gibi teçhizatı içermesi beklense de, Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarına göre belirleneceğini söyledi.

    Kraliçe Elizabeth'in cenazesinden sadece birkaç saat sonra New York'a yaptığı gezide açıklamalarını yapan İngiltere'nin yeni başbakanını ekonomide yoğun bir hafta bekliyor. İşletmeler için yeni bir enerji destek paketi, Ulusal Sağlık Hizmetine yardımcı olacak bir plan ve vergi indirimleri açıklanacak konular arasında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD İLE TİCARET ANLAŞMASI PLANDA YOK

    Truss, başbakan olarak ilk uluslararası ziyaretinde, New York'taki BM Genel Kurulu'nda yarın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. Truss, uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere, ABD ile bir ticaret anlaşması konulu müzakerelerin "kısa ila orta vadede" başlamasını beklemediğini söyledi.

    İngiltere’nin, Avrupa Birliği'nden ayrılırken kesin gözüyle bakılan ABD ile bir ticaret anlaşmasını Biden yönetimi bir öncelik olmadığını açıkça belirterek geri çevirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow