hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK Eylül 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Eylül ayı enflasyonu ne olacak?

    TÜİK  Eylül 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Eylül ayı enflasyonu ne olacak
    expand

    Eylül ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak. Yılın dokuzuncu ayında görülen tüketici ve üretici enflasyonu TÜİK'in açıklamasının ardından ortaya çıkacak. Peki, TÜİK Eylül 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Eylül ayı enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylül ayı enflasyonu için geri sayım başladı. Yılın ilk sekiz ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, eylülde görülen enflasyon ne kadar olacak?

    EYLÜL 2023 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamları da ekim ayının başında açıklanacak. TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı eylül ayı enflasyonunun 2 ya da 3 Ekim 2023 tarihlerinde duyurulması bekleniyor. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında olacak.

    AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    ağustos ayı enflasyonu  4 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00'da açıklandı. TÜFE aylık bazda yüzde 9.09 olarak açıklanırken, yıllık bazda ise yüzde 58,94 oldu. ÜFE ise yıllık yüzde 49.41, aylık ise yüzde 5.89 yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow