hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüm dünya Türk oyununu konuşuyor! Efsane Candy Crush'ı tahtından etti

    Tüm dünya Türk oyununu konuşuyor Efsane Candy Crushı tahtından etti
    expand

    Bulmaca oyunu 'Royal Match', mobil uygulama mağazalarında zirvedeki 'Candy Crush'u tahtından indirdi. Başarı tüm dünya tarafından alkışlarla karşılanırken oyunun İstanbul merkezli geliştiricisi Dream Games, ilk oyunundan elde ettiği geliri ikiye katlama yolunda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da geliştirilen Royal Match adlı bulmaca uygulaması, Microsoft'un Candy Crush Saga'sını geride bırakarak dünyanın en kârlı mobil oyunu oldu. Data.ai'ye göre, Royal Match Temmuz ayından bu yana en yüksek aylık gelire sahip mobil oyun olarak zirvede yer alıyor.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başarıyı sosyal medya platformu X'e (eski adıyla Twitter) taşıdı. Bakan Kacır paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

    "Bir Türk teknoloji girişimi olan Dream Games’in “Royal Match” oyununun geçtiğimiz aylarda TÜM DÜNYADA EN YÜKSEK GELİR ELDE EDEN MOBİL OYUN olmayı başardığını, 2021 yılında 2,75 milyar dolar değerlemeyle ilk unicorn’larımızdan yani Turcorn’larımızdan olan Dream Games’in 200 kişilik ekibiyle, bu yıl yıllık gelirini ikiye katlayarak 2 milyar dolara yükselttiğini, 75 milyar değerindeki #CandyCrush gibi rakiplerini geride bırakmayı başardığını biliyor muydunuz?"

    Financial Times'ın haberine göre, 2,75 milyar dolar değerindeki Türk start-up Dream Games'in ilk ürünü olan bu oyun ile ilgili Dream Games kurucu ortağı ve CEO'su Soner Aydemir, Royal Match'e yapılan tüketici harcamalarının ekim ayına kadar iki kattan fazla arttığını ve oyunun yıllık brüt gelir oranının (uygulama mağazası ücretleri ödenmeden önce) 2 milyar dolara çıktığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EFSANELER ARASINA YERLEŞECEK

     

    İlk 2021'de çıkan Royal Match, tipik olarak bir ızgarayı temizlemek için karoları veya simgeleri sıralamayı içeren bir "üçlü eşleştirme" bulmaca oyunu. Bu tür oyunlar 2000'li yılların başında Bejeweled tarafından popülerleştirildiğinden bu yana en popüler gündelik oyun türü haline gelmişti.

    Candy Crush Saga, uzun süre popülerliğini korumuş ve 20 milyar dolar gelire ulaşmıştı.

    Ancak, Royal Match'in hızla büyümesi ve yıllık brüt gelirinin 2 milyar dolara çıkması, düşük bütçeli bir ekip tarafından kaliteli ve geniş kitlelere hitap eden bir oyun geliştirmeye odaklanmasına bağlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow