hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüm dünyanın gözü orada! Fed kararı hakkında bilmeniz gerekenler

    Tüm dünyanın gözü orada Fed kararı hakkında bilmeniz gerekenler
    expand

    Fed, bu haftaki Mayıs toplantısında üst üste 10. kez faiz oranlarını artırmaya kararlı görünüyor. Artırımlarda bir duraklama sinyali veya güvercin bir Başkan Powell, piyasalarda bir mitingi ateşleyebilir. Peki yatırımcılar ne diyor? İşte ayrıntılar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in art arda 10. faiz artırımının bu hafta gerçekleşmesi neredeyse kesinken piyasaların gözü esas merkez bankasının faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına dair spekülasyonlarda.

    Federal düzenleyicilerin First Republic Bank'ı ele geçirmesinin ve JPMorgan'ın varlıklarının çoğunu devralmasının ardından merkez bankasının başka bir oran artışı ile ilerlemesi bekleniyor. First Republic Bank, ABD'de kayıtlardaki en büyük ikinci banka iflasına işaret ediyor.

    FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN?

    Yatırımcılar hala 2023'te faiz indirimi beklerken, John Hancock Investment Management'ın eş baş yatırım stratejisti Emily Roland, 2024'ten önce böyle bir hareket görmek için bir siyah kuğu olayının olabileceğini söyledi.

    Fed fon oranını 25 baz puan artırılmasından sonra anahtar oran yüde 5 – yüzde 5,25 arasında olacak. 2006'daki konut patlamasından bu yana bu oran yüzde 5'in üzerine çıkmamıştı.

    Roland, Busines Insider'a verdiği demeçte, tahvil piyasası fiyatlandırmasının, faiz oranlarını on yıllardır en yüksek hızda artırdıktan sonra, bu ay yatırımcıların faiz indirimlerinin başlamasını bekledikleri Kasım ayına kadar ara vereceğini gördüğünü söyledi.Tüm dünyanın gözü orada Fed kararı hakkında bilmeniz gerekenler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed hakkında, "Potansiyel olarak geri adım atmak ve şimdiye kadar yaptıkları tüm faiz artırımlarının etkisinin ne olduğunu görmek istediklerine dair bir kabul veya yeniden kabul görmeyi bekliyoruz" diyen Roland, "Tahvil piyasasıyla kesinlikle aynı fikirde olmayacaklar veya yılın son yarısına doğru kesinti yapacaklarını söylemeyecekler. Bu, temelde zaten bir hata yaptığınızı ve Faizlerde geri adım atmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

    Enflasyon 40 yılın en yüksek seviyelerinden geriliyor ancak tüketici fiyat baskıları hala merkez bankasının yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde.

    Fed yetkilileri Mart ayında, 2024'te başlayacak faiz indirimlerini gördüklerini belirtmişti.,

    ASIL SORU BU

    Raymond James'in bir parçası olan bir finansal danışmanlık ekibi olan Wise Investor Group'un direktörü Chase Hinderstein, yine Insider'a verdiği demeçte, Fed'in enflasyonun kendi kendine düşüp düşmeyeceğini izlemeyi umduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hinderstein, "Piyasa, Fed'in çok ileri gitmesi konusunda sabırsızlaşıyor ve enflasyonun bazı unsurları Fed'in kontrolü dışında olduğu için verebileceği zarardan daha fazla endişe duyuyor. Fed'in 'durabileceğimiz bir noktaya kadar yeterince aldık' deme isteğini arıyorlar" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow