hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizm rakamları geliyor… İşte haftanın son gününde piyasalar için öne çıkan veriler

    Turizm rakamları geliyor… İşte haftanın son gününde piyasalar için öne çıkan veriler
    expand

    Haftanın son işlem gününde yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi ve yabancı ziyaretçi sayısı verileri gözlenirken, yurt dışında öncü PMI verileri öne çıkıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIR kart ile ilgili ekonomi yöneticileriyle bir toplantı düzenleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10:00’da motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

    Aynı saatte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), finansal hizmetler güven endeksi verisini açıklayacak. Endeks en son 168,3 puan olarak gerçekleşmişti.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kurulan ve kapanan şirketler raporunu yine aynı saatte yayımlayacak.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, saat 11:00’de yabancı ziyaretçi sayıları verilerini açıklayacak. En son yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 52,84 artışla 6,67 milyon olarak açıklanmıştı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi odaklı üst düzey bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, MIR kredi sistemi, Rusya ile yapılan anlaşmalar, Borsa İstanbul'daki son dalgalanma ve genel ekonomik durumun ele alınması bekleniyor.

    Yurt dışı piyasalar için ise öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasaların gündeminde. Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD sırasıyla öncü PMI verilerini duyuracak. Göstergeler, ekonomilerde ve üretimdeki yavaşlama belirtisi görülüp görülmediği açısından önem taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow