hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmde rekor geliyor

    Turizmde rekor geliyor
    expand

    Bu yıl 50 milyonu aşan rekor sayıda turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Geçen yıl 30 milyar dolar olan turizm gelirinin de yüzde 10 artacağı öngörülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın dört bir köşesinden turist ağırlayan Türkiye’de turizm sektörü, bu yılı hem gelirde, hem de gelen turist sayısında yüzde 10’un üzerinde bir artışla kapatmayı bekliyor.

    Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA’ya yaptığı açıklamada, turizm alanında en canlı ve hareketli dönemin yaşandığını söyledi.

    Şu ana kadarki rakamların turizm sektörünü sevindirdiğini belirten Ayık, “Tahminlerimize göre, bu yıl Türkiye yüzde 10’un üzerinde bir büyüme gerçekleştirecek, şu ana kadar gerçekleşen rakamlar bunu teyit eder nitelikte. 2019 yılında da tarihi bir rekor kıracağız. 50 milyonun üzerindeki bir rakamı ülke genelinde göreceğiz” dedi. Ayık, Türkiye’nin turizm alanında yeni bir rekora imza atacağını ifade etti.

    70 milyona doğru

    Turizm alanındaki gelişmelerin ülke ekonomisine de önemli ölçüde yansıyacağını belirten Ayık, “Geçen yıl yaklaşık 30 milyar dolar olarak gerçekleşen turizm gelirlerimizde de bu yıl yüzde 10’un üstünde bir artış bekliyoruz. Şu anda turizm sektörü en canlı ve en hareketli faaliyet alanıdır” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin 180 ülkeden misafir ağırladığını belirten Ayık, iki kaynak pazarı ise Rusya ile Almanya’nın oluşturduğunu kaydetti. Ayık, son yıllarda İngiltere pazarında da ciddi hareketlilik yaşandığını ifade etti.

    Polonya, Çekya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Balkanlar’daki diğer ülkelerin de önemli kaynak pazarlar haline geldiğini anlatan Ayık, “2023 hedeflerini çok rahat gerçekleştirebiliriz. Önümüzde 3 - 4 yıllık bir dönem var, eğer çift haneli büyümelerle yolumuza devam edebilirsek 70 milyon hedefini 2023 yılından önce yakalamamız mümkün” diye konuştu.

    Uzakdoğu’yla golf turizmi

    “Uzak pazarlar” diye tabir edilen Hindistan, Çin, Güney Kore, Japonya gibi pazarların da Türkiye turizmi açısından önemli olduğunun altını çizen Ayık, bu pazarlardan yurt dışına ciddi oranda seyahatlerin başladığını belirtti. Güney Kore’nin son yıllarda hareketli bir pazar haline geldiğini ve Çin’de de önemli bir hareketliliğin yaşandığını aktaran Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “5 yıllık orta vadeli dönemde Avrupa’ya yaklaşık 30 milyonun üzerinde Çinlinin seyahat etmesi bekleniyor. Biz de bu güzergahtayız. Çin ile Türkiye arasındaki vize gibi sıkıntılar aşıldığı takdirde çok kısa süre içinde bu pazarın büyüklüğünü bir milyona çıkartabiliriz. Hindistan öyle bir potansiyele sahip. Japonya ve Kore’de de ciddi bir golf potansiyelimiz var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow