Türkiye Bankalar Birliği'nden 'sahte dolar' açıklaması

Türkiye Bankalar Birliğinden sahte dolar açıklaması
expand

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), döviz banknot sayma ve kontrol makinelerine yönelik güncellemelerin büyük ölçüde tamamlandığını ve bankaların döviz banknotlarını yeniden kabul etmeye başladığını açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), kasım ayında gündeme gelen sahte dolar krizi sonrası, döviz banknot sayma makinelerinin güncellendiğini ve bankaların döviz alımına yeniden başladığını duyurdu.

TBB'den yapılan açıklamada, "Bankalarımız tarafından döviz banknotların kabul işlemlerine ilişkin oluşan tereddütler nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek müşterilerimizin gerekse bankalarımızın güvenliği için yapılan döviz banknot sayma ve döviz kontrol makinelerinin güncellemeleri büyük ölçüde tamamlanmış olup, bankalarımızca döviz banknotlarının kabulü yapılmaktadır" denildi.

Kasım ayında para sayma makineleri, kontrol cihazları ve ATM’lerin bile saptayamadığı sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların piyasada dolaştığı haberleri gündeme geldi. Döviz büroları işyerlerine uyarı broşürleri asarken, bankaların da dolar alımlarını reddettiği bildirildi.

Sahte dolarların kaynağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

TBB, çıkan haberlerin ardından para sayma makinelerinin güncellendiğini duyurdu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow