Türkiye ekonomisi güven vermeye devam ediyor! BofA'dan 'dolar ve euro sat, TL al' tavsiyesi...

Türk Lirası, TÜFE’ye göre reel değerde Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, Bank of America (BofA), yatırımcılara “dolar ve euro sat, Türk Lirası al” tavsiyesinde bulundu.
BofA stratejistleri, güçlü ABD verilerine rağmen, yüksek kaliteli gelişmekte olan piyasalarda carry trade işlemleri için fırsatların devam ettiğine dikkat çekerek, 3 aylık vadeli işlemlerde dolar-euro sepetine karşı Türk Lirası alımı önerdi.
Bloomberg HT’nin haberine göre stratejistler yayımladıkları notta, “Hem gerçekleşen hem de beklenen enflasyona göre reel faizlerin pozitif kalacağını öngörüyoruz. Bu nedenle, dolar/TL'nin vadeli kontratların altında kalmasını bekliyoruz. Bu durum, tasarruf sahiplerinin döviz yerine Türk Lirası’na yönelmesine neden olabilir” ifadelerine yer verdi.
FAİZ TAHMİNLERİ
BofA ekonomistleri, Türkiye’de politika faizinin 2025 yılı sonunda yüzde 25 seviyesinde olacağını, 2026 yılında ise yüzde 16’ya kadar gerileyeceğini tahmin ediyor. Ayrıca yıl sonu politika faizinin yüzde 30 civarında kalacağı öngörülüyor.
Türk Lirası üzerindeki bu pozitif görünüm, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın mı mevduat mı? Yatırımcılar faiz kararı sonrası yol ayrımında
İHTİYAÇ KREDİSİ 2025 | İhtiyaç kredilerinde yeni dönem: 25 Nisan 2025 itibarıyla güncel faiz oranları ve geri ödeme tutarları
KADEMELİ EMEKLİLİK 2025 | Kademeli emeklilik için sürpriz tarih! Kimler yararlanacak? İsa Karakaş açıkladı...
Eskişehirli girişimciden dünya çapında başarı! Devlet desteğiyle işini büyüttü...
DASK hakkında merak edilen her şey! İstanbul'da 10 evden 4'ü sigortasız...