hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıkladı, 18 yaşın altına da BES geliyor

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıkladı, 18 yaşın altına da BES geliyor
    expand
    KAYNAKAA

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayında Bireysel Emeklilik Sistemi'nde iki konu hakkında çalıştıklarını söyledi. Şimşek, "BES'e katılım yaşı şu anda 18 ve üstü, acaba bunun altına da bu imkanı sağlarsak uzun vadeli tasarrufları daha da artırır mıyız, birinci husus o. İkinci husus da cayma süresi üzerinde çalışıyoruz, orada farklı bir formülasyona girersek, 2 aylık cayma süresini biraz esnetirsek belki o zaman bir baskı oluşmaz, vatandaş getiriyi, birikimini görür, sistemde kalır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bireysel emeklilik sisteminde yeni değişikliklere gidildiğini açıkladı. NTV canlı yayınına katılan Şimşek, BES’e katılım yaşının şu anda 18 ve üstü olduğunu ve altına da bu imkanı sağlasalar uzun vadeli tasarrufları artırıp artırmayacaklarına baktıklarını söyledi. Çok cömert bir bireysel emeklilik sistemleri olduğunu ifade eden Şimşek, “Bu bir eleştiri değil, emeklilik şirketlerimizin yeterince çaba göstermediğini söylesem herhalde makul olur” dedi.

    '70 milyar birikim'

    Şu anda gönüllü BES’te 6.8 milyon katılımcı, 70 milyar liralık birikim bulunduğunu bildiren Şimşek, sistemin başarılı olduğunu vurguladı. Otomatik katılımda ise 2.6 milyon katılımcının, 775 milyon lira birikimin olduğunu kaydeden Şimşek, “Firmalardan bir miktar daha çaba istiyoruz. Çabadan kastım biraz reklam yapsınlar, bu sistemi anlatsınlar. Cayma süresi üzerinde çalışıyoruz, orada farklı bir formülasyona girersek, 2 aylık cayma süresini biraz esnetirsek, belki o zaman öyle bir baskı oluşmaz” dedi. Otomatik katılımda sistemden çıkanların oranın yüzde 38 olduğuna işaret eden Şimşek, “Biz yüzde 10’lar civarında bir cayma bekliyorduk. Orada da demek ki çok iyimsermişiz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow