hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cep telefonundan internet paylaşımı ücretli oluyor

    Cep telefonundan internet paylaşımı ücretli oluyor
    expand
    KAYNAKHüseyin Koyuncuoğlu / cnnturk.com

    Dünyanın önde gelen GSM operatörleri, kullanıcıların mobil internetlerini 'hotspot' yoluyla paylaşmasını ücretlendiriyor. Türkiye'de ise aboneler yıllardır mobil internet paylaşımı için ilave bir ücret ödemiyordu ancak bu durum artık değişiyor. Konuyla ilgili ilk adımı atan Turkcell, 15 Ocak'tan itibaren mobil internetini paylaşan abonelerinden, cihazlarının bu özelliğini açtıkları anda ilk kullanımdan sonra ek bir ücret alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mobil internet paketini başka cihazlarla paylaşanlar GSM aboneleri artık bunun için ücret ödemek zorunda kalacak. Şimdlik ilk uygulamaya geçen Turkcell oldu.  Turkcell'in abonelerine gönderdiği mesajda yer alan ifadeler ise şöyle: 

    “15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.”

    Vodafone ve Türk Telekom sessiz

    Turkcell'in abonelerine gönderdiği bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi. Turkcell dışında Vodafone ya da Türk Telekom hotspot internet paylaşımını ücretlendirme konusunda bir adım resmi olarak atılmış değil.

    Özelliği açtığınızda ücret yansıyacak!

    Turkcell, mobil internet paketi paylaşmlarda, kullanıcı hotspot özelliğini açtığı anda faturasına bir ücret yansıyacak. Ancak alınan bilgilere göre, 9 TL'lik ücret karşılığında kullanıcıya internet paketi hediye edileceği bu hediyenin de 2 GB olacağı konuşuluyor. Turkcell'den yeni uygulamayla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hotspot nedir?

    Mobil interneti olan bir telefondaki bu internetin başka cihazların (Tablet, bir diğer telefon, bilgisayar ve benzeri) kullanımı için paylaştırılmasına hotspot adı veriliyor. Uzun yıllardır birçok cihazın standart özelliği olan hotspot işlemi bugüne kadar ücretsiz olarak yapılıyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow