hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro ne kadar? (5 Aralık 2017)

    Dolar ve euro ne kadar (5 Aralık 2017)
    expand
    KAYNAKAjanslar

    Dün açıklanan ve beklentilerin çok üzerinde gelen enflasyon sonrası Merkez Bankası'nın faiz artırma ihtimalinin yükseltmesiyle dolar, 3.84 lira seviyelerine kadar geriledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL, dünkü düşüş eğilimini bugüne de taşıyarak 3,84 seviyelerine kadar geriledi. Hafta başında 4,60'ın üzerindeki euro ise 4,57'lerde alıcı buluyor.

    Borsa güne yükselişle başladı

    Dün sabah saatlerinde 3,9456'yı gören dolar/TL, öğleden sonra düşüşe geçerek günü yüzde 0,98 azalışla 3,8752'den tamamlamasının ardından bugün açılışta da gerilemeye devam ediyor. Yeni güne 3.87 seviyelerinde başlayan dolar/TL kuru, 3,84'lü seviyelere kadar çekildikten sonra saat 10.20'de 3.8540'ten işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5725 ve sterlin/TL 5.2060 seviyesinde yer aldı.

    Dolar kuru, güçlenen faiz artışı beklentisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir" şeklindeki açıklaması sonrası aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. 

    Çeyrek altın ne kadar?

    Uzmanlar, Merkez Bankası'nın adımlarının kur üzerinde önemli etki yapacağı, faiz artışının fiyatlandığını belirtiyor. Piyasalarda, ABD vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ve devam eden Zarrab davası izleniyor. Bugün, Merkez Bankası'nın 2018 yılı para ve kur politikası raporu ve aylık fiyat gelişmeleri ile ilgili değerlendirmesi takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Faiz artırım beklentisi yükseldi

    Analistler, dün açıklanan kasım ayı enflasyon verisinin yıllık yüzde 12,98 ile beklentileri aşmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerinin yükseldiğini belirterek, bunun da tahvil ve kur piyasasında TL varlıkları üzerindeki baskıyı azalttığını kaydetti.

    TL varlıkları üzerindeki satış baskısının azalması ve küresel piyasalarda artan risk iştahı ile dolar/TL'nin düşüşünü sürdürdüğünü dile getiren analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 2018 Yılı Para ve Kur Politikası Raporu, yurt dışında ise hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini kaydetti.

    Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,8470'e kadar gerileyebileceğini ifade ederek, 3,9000 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow