hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro ne kadar? İşte piyasalarda son fiyatlar

    Dolar ve euro ne kadar İşte piyasalarda son fiyatlar
    expand

    ABD Başkanı Trump'ın tweeti sonrası piyasalarda tansiyonun yükselmesi sonrası tarihi zirvesini 4.1938'e taşıyan dolar/TL bugüne 4.14 lira seviyelerinde başlamıştı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları sonrası dolar 4,10 lira seviyelerine kadar çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL kuru saat 15.00 itibarıyla, 4,1035 liradan, euro ise 5,0710 liradan el değiştiriyor. Aynı dakikalarda sterlin ise 5,8375 liradan alıcı buluyor. 

    Dün Trump'ın attığı "füze" tweeti sonrasında 4,19'ün üzerine çıkarak rekor kıran ve bu sabah rekora yakın seyreden dolar kuru, öğle saatlerine doğru düşüşe geçti. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları sonrasında dolardaki geri çekilme daha belirgin bir hal aldı.TCMB Başkanı Çetinkaya'nın "MB fiyat istikrarı temel aracı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir, ihtiyaç duyulması halinde ilave sıkılaştırma yapılacaktır" ifadesinden destek bulan TL, dolar karşısında 4,1012 seviyesine kadar geri çekildi.

    TL son bir aylık süreçte yaklaşık yüzde 7 değer kaybı ile rublenin ardından dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunda. TL'deki güçlenmede ABD Başkanı Trump'ın bugün attığı ""Suriye’ye çok yakında saldırabiliriz veya yakın bir zamanda saldırmayabiliriz" tweet'i de etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan güne satıcılı başlayan ve bir ara 108,305 puanı gören Borsa İstanbul 100 endeksi ise bu seviyeden gelen alımlarla toparlandı ve sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 90,51 puan artışla yüzde (0,08) 109,343 puandan girdi. Endeks, günün ikinci yarısında yükselişe geçti ve aynı dakikalarda yaklaşık yüzde 0,6 artışla 109.000 seviyesinin üzerinde yer aldı.

    Analistler TL'deki değer kaybını iç siyasi gelişmeler, yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın oluşturduğu makro dengesizlikler, jeopolitik endişeler ve küresel risk iştahına bağlıyorlar.


    İran'dan dövize müdahale

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow