hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Eğitim, bir ülkenin geleceğinin güvencesidir"

    Eğitim, bir ülkenin geleceğinin güvencesidir
    expand

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜSİAD'dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi:

    “Dijital dönüşümün yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bu dönemde sadece ekonomi değil, tüm toplumsal yaşam köklü bir değişimden geçiyor. Dünyanın gittiği yönü doğru okuyarak eğitim politikalarını bu değişime göre güncellemek zorundayız. 

    Atatürk, istikbal için en önemli ilkeyi “Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller!” diyerek en yalın bir şekilde ifade etmiştir. Bilim ve teknolojide öne geçen ülkelerin diğerleri ile arayı açtığı bir çağda, müfredatımızın bilimsel temellere dayanması ülkemiz için hayati öneme sahiptir. Sorgulayan, özgür düşünen, dijital okuryazarlık ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmeye odaklanmalıyız.

    21.yüzyıl becerilerini, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) yaklaşımını, kodlama ve robotiği erken yaşlarda çocuklarla buluşturduğumuz takdirde, uluslararası rekabette eğitim kalitesiyle parlayan bir ülke olabiliriz. Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim gündemini oluşturan tartışmalı konularda, ülkemizdeki farklı bilgi, tecrübe ve bakış açılarının oluşturduğu çeşitlilik ve zenginlikten daha fazla faydalanılması gereklidir. Aynı çerçevede kamu, eğitim STK’ları ve özel sektör işbirliklerinin daha da geliştirilmesi son derece önemlidir.2017-2018 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyetimizin değerli öğretmenleri ve eğitim yöneticileri ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.” 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow