hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek zam farkları emeklilere ne zaman ödenecek?

    Emekli aylığına ek zam yapılmasını da içeren kanun teklifi, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki, teklif ne zaman Genel Kurul'da görüşülecek? Ek zam farkları hangi tarihte ödenecek? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge kabul edildi. Şimdi sıra teklifin Genel Kurul aşamasında.

    Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşüldü. 10 maddelik teklife, SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge de eklendi. Önerge kabul edildi. Kanun teklifi gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşacak. Ek zam farkları, kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilere ödenecek. Böylece, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37,57 olan ocak ayı maaş zammı yüzde 42,57'ye yükseltilecek. En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkacak.

    Ayrıca teklife göre, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklenecek. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600 günden 450 güne indirilecek. Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek. Kısa çalışma ödeneği, her ayın 5'inde aylık olarak sigortalının kendisine ödenecek. Asgari ücret desteği 700 lira olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow