Fındık üreticilerine sigorta uyarısı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerine, mart ve nisan aylarında yaşanabilecek don olaylarına karşı sigorta yaptırmaları uyarısında bulundu.
Karan, yaptığı yazılı açıklamada, fındıkta devlet destekli tarım sigortası için başvuru süresinin 10 Mart'ta sona ereceğini anımsattı. Hava sıcaklığının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Karan, karanfilde erken doğum yaşandığını, son günlerde fındık dallarının da yaprak açarak yeşermeye başladığını ifade etti.
Karan, bu durumun fındık için iyi bir tablo olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bundan sonraki süreçte özellikle mart ve nisan ayında don riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Yapabileceğimiz tek şey, ürünümüzü devlet destekli tarım sigortası kapsamında güvence altına almaktır. Üreticilerimizin mevsimsel değişikliği göz önünde bulundurarak ürünlerini güvence altına almaları kendi menfaatlerine olacaktır. İşinizi şansa bırakmayın, ürününüzü Tarım Sigortaları Havuzu ile güvence altına alın."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 FİTRE ÜCRETİ: Fitre Ne Zamana Kadar Verilir? 2025 Ramazan günlük fitre ne kadar? Fitre nasıl hesaplanır?
Osmanlı'dan beri sürdürülüyor! ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ! 9 defteri satın aldılar, 300 bin TL ödediler...
2025 Enflasyon Tahmini Açıklandı! TMCB Enflasyon Tahmini Ne Oldu? TÜİK Enflasyon Oranları
TOKİ ARSA SATIŞI BAŞVURULARI 2025: TOKİ Arsa Satışı Ne Zaman, Arsalar Ne Kadar? İşte Başvuru Şartları
NET ASGARİ ÜCRET 2025 NE KADAR? Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu Mu? Bakan Işıkhan Açıkladı!