hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gündelikçi değil, işçiyim"

    Gündelikçi değil, işçiyim
    expand
    KAYNAK DHA

    Antalya'da temizlik için gittiği evde camları silerken 3'üncü kattan düşerek yaralanan Minire İnal'ın, gündelikçi değil, işçi olduğunu kanıtlamak için SGK ve çalıştığı ev sahibi hakkında açtığı hizmet tespit davasının görülmesine devam edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konyaaltı İlçesi'nde 5 Mart 2009'da temizliğe gittiği evin camlarını silerken 3'üncü kattan düşen 51 yaşındaki Minire İnal'ın kaburgaları kırıldı.

    Omurgasından da ameliyat olan ve bu nedenle uzun süre çalışamayan İnal, sosyal güvencesiz çalıştırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

    Bunun üzerine SGK ve ev sahibi Hasan Karasay hakkında Antalya Birinci İş Mahkemesi'nde dava açıldı.

    Davanın altıncı duruşması Antalya Birinci İş Mahkemesi'nde görüldü.
    İkinci el araç alanlara tavsiyeler
    Duruşmaya Minire İnal ve avukatları Sevgi Eren Köroğlu, Aylin Onursev ile Serpil Elvan Yalçın katıldı.

    İnal'ın kaza geçirdiği evin sahibi Hasan Karasay'ın katılmadığı duruşmada, SGK'yı kurum avukatı Havva Şimşek temsil etti.

    Mahkeme, konuyla ilgili soruşturma yürüten SGK'ya müzekkere yazılarak tahkikatın tamamlanmasını, sonucun mahkemeye ulaştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Duruşma çıkışı açıklama yapan Minire İnal'ın avukatları, "Minire İnal'ın geçirdiği iş kazasına ilişkin SGK tarafından tahkikat başlatıldı. Tahkikatın sonucu bekleniyor. Bu nedenle dava ertelendi" diye açıklama yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow