hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de belediye ile sendika uzlaştı

    İzmirde belediye ile sendika uzlaştı
    expand
    KAYNAKDHA

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu İZSU, ESHOT, İZULAŞ, İZBELCOM ve İZBETON'da çalışan ve 5 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde, sendikanın yüzde 12.5'lik artışı kabul ettiğini belirterek uzlaşma sağladıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Büyükşehir Belediyesi ile belediye kuruluşlarından İZSU, ESHOT, İZULAŞ, İZBELCOM ve İZBETON'da çalışan işçiler için yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varıldığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, Türk İş'e bağlı Belediye İş ile sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi.

    Bugün, İZBETON'da grev kararı alan sendikanın böylece greve çıkmasına gerek kalmadığını belirtti. 

    Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı da, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık 5 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin anlaşmayla noktalandığını bildirdi.

    Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İZSU, İZBETON, İZULAŞ ve İZBELCOM bünyesinde çalışan 5 bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerine 24 Ocak'ta başladıklarını ancak süreçte bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün öğle saatlerine kadar süren görüşmelerde uzlaşma çıkmadığı için İZBETON şirketi için grev kararı aldıklarını aktaran Şanlı, akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daveti üzerine bir araya geldiklerini belirtti.

    Kocaoğlu'yla yaklaşık 1 saat görüştüklerini ifade eden Şanlı, "Yevmiyelerimize, sosyal haklarımıza kısaca tüm kalemlere yüzde 12,5 zam yapılarak anlaşma sağlandı. Yarın saat 10.00'da anlaşmamızı imzalayacağız." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow