hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanal İstanbul’un ÇED başvurusu 24 saat geçmeden askıdan indirildi

    Kanal İstanbul’un ÇED başvurusu 24 saat geçmeden askıdan indirildi
    expand

    Kanal İstanbul'un ÇED planı resmi başvurunun üzerinden 24 saat geçmeden askıdan kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, altı yıldır gündemde olan  Kanal İstanbul için yapılan ilk resmi başvurunun üzerinden 24 saat geçmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askısından indirilmesi merak uyandırdı.

    Ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 30 Kasım'da gönderdiği, bakanlığın da 5 Aralık'ta askıya çıkardığı ÇED başvuru dosyasının neden askıdan indirildiği konusunda Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nden henüz açıklama yapılmadı.

    ‘Yeni görevlendirmeler yapılacak’

    Çünkü kurumda il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve müdür muavinlerinin görevden alındığı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynakları, İstanbul İl Müdürlüğü'ndeki görevden almaların konuyla ilgili olmadığını, yeni atanan il müdürünün yeni bir yapılanmaya gittiğini en kısa sürede yeni görevlendirmelerin yapılacağını açıkladı.

    Yetkililer, ÇED başvurusunun askıdan indirilmesinin de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tasarrufunda olduğunu belirtti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kaynakları da olayın Çevre Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini söyleyerek “Açıklama yapmayacağız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) nedir?

    Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde yardımcı oluyor. Çevredeki olumsuz etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemler ÇED'in başında yer alıyor. Seçilen mekan (yer) ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi gibi çalışmalar yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow