hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marketlerde 'fiyat sabitleme' hareketi: Bir zincir market daha katıldı

    Marketlerde fiyat sabitleme hareketi: Bir zincir market daha katıldı
    expand
    KAYNAKİHA

    Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un gerçekleştirdiği toplantının ardından zincir marketlerde fiyat sabitleme ve indirim kararları alınmaya başlandı. Ürün fiyatı sabitleme hareketine bir zincir market daha katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    A101, Ocak ayı sonuna kadar 2023 üründe fiyatları sabitleyeceğini tüketicilere duyurdu. A101'in kampanya ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceği belirtildi. A101, 2023 yılında devam ettireceği haftalık kampanyalarla da, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak tüketicinin yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.

    PEŞ PEŞE AÇIKLADILAR

    Bakan Muş'un görüşmesinin ardından 'Şok', ocak ayı boyunca 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına geçti. 'Şok'un ardından 'Migros' da ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlatıldığını açıkladı. Marketten yapılan açıklamada, 419 temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat, 3 binden fazla üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün ailesinden tüm ürünlerde yüzde 25 ile yüzde 50 arasında indirimler uygulandığı bildirildi.

    CarrefourSA ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20’den yüzde 40’a varan indirimler uygulayacağını açıklamıştı.

    CarrefourSA’dan yapılan açıklamada, “Yıl boyunca farklı kampanyalarla müşterilere doğru ürünü doğru fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz. Tüm mağazalarımızda istisnasız uyguladığımız 3 adımdan oluşan doğru fiyat politikamızda, reyon fiyatı = kasa fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa, müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz. Yüzde 100 tazelik politikamızla hijyen, gıda güvenliği denetim yazılım sistemimizle, müşterimize her zaman doğru ve kaliteli ürünler sunmayı taahhüt ediyor; müşterinin sorun yaşadığı olası durumlarda ürün değişimi sağlıyor, aynı ürünün tazesini ücretsiz olarak sunuyoruz. Avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow