hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker Fabrikası ihalesinde önemli gelişme

    Şeker Fabrikası ihalesinde önemli gelişme
    expand

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 20 Şubat'ta 14 Şeker Fabrikası için ihale duyurusu yapmıştı. Bor, Kırşahir, Yozgat ve Çorum Şeker Fabrikaları için teklif verme süresi 3 Nisan'da dolmasına karşın ÖİB, bu fabrikalar için hangi yatırımcıların teklif verdiğini kamuoyuna duyurmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, ÖİB, ilk kez yatırımcıları ilan etmeden bugün ihale yapacağını duyurdu. ÖİB duyurusuna göre; Bor Şeker Fabrikası için saat 16.00'da; Kırşehir Fabrikası için de saat 17.00'de nihai pazarlık görüşmesi yapacak. Ancak ihalenin kamuoyuna, canlı yayınlara açık olup olmadığı da duyuruda belirtilmedi.

    Eskişehir'de şeker fabrikaları için yağmur altında yürüyüş

    Yarın Çorum'da miting var ihale için neden acele ediliyor?

    20 Şubat ilanının hemen ardından CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve yirmiye yakın milletvekiliyle şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için il il dolaşmış, "Şeker fabrikaları vatandır. Vatan satılamaz. Biz şeker için vatan ittifakı kurduk" mesajı vermişti.

    CHP, bu ziyaretlerinin ardından yarın da Çorum'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 50 bin kişilik bir miting yapmayı hedefliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow