hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başlayacak

    Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başlayacak
    expand
    KAYNAKAA

    Başbakan Yardımcısı Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını belirterek, aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş sürecinin başlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayında aylık bazda yüzde 1.2 artması beklenen enflasyon yüzde 1.49 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 12.98'e ulaştı.Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden kasım ayı enflasyon verisini değerlendirdi.

    "Enflasyondaki yükseliş daha çok gıda fiyatlarından kaynaklanmakta" diyen Şimşek, "Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor. Sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki var. Aralıkta ters yönde düzeltmesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

    Gıda Komitesinin bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçladığını bildiren Şimşek, "Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow