hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek: Yapısal reformları hızlandıracağız

    Şimşek: Yapısal reformları hızlandıracağız
    expand

    Türkiye'nin devam eden bazı sorunları olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Sorunsuz ülke yok, yapısal reformları hızlandıracağız, cari açık ve enflasyona odaklanıp aşağı indireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim sonrası yapısal reformları hızlandıracaklarını söyledi. Şimşek, Number1FM canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Türkiye zor bir dönemden geçti, son 4-5 yıldır Türkiye'nin başına örülmedik felaket kalmadı" dedi.

    Seçim kararı alındığında piyasaların olumlu tepki verdiğini hatırlatan Şimşek, "Ağustosta takvim tarihi veren rating kuruluşu kararı ile ortalığı karıştırdı, zamanlaması manidardır" ifadelerini kullandı.

    "Seçim ile belirsizlik ortadan kalkacaktır" şeklinde konuşan Şimşek, "Devam eden bazı sorunlar var, sorunsuz ülke yok, cari açık ve enflasyona odaklanıp aşağı indireceğiz" açıklamasını yaptı. Şimşek, "AK Parti hiçbir kesimi enflasyona ezdirmemiştir, her zaman enflasyon farklarını verdik, özel sektör de enflasyonu eninde sonunda uyarlamak zorunda" dedi.

    Şimşek, dış borcun iddia edildiği kadar yüksek olmadığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow