hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taner Yıldız: BOTAŞ'ın kamuya borcu 6 milyar TL düzeyinde

    Taner Yıldız: BOTAŞın kamuya borcu 6 milyar TL düzeyinde
    expand

    Enerji ve Tabii Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ'ın Hazine ve gümrüklere olmak üzere kamuya toplam 6 milyar liralık borcunun bulunduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, NTV'nin sorularını yanıtlarken, Rus enerji şirketi Gazprom ile doğalgaz fiyatlarının 1 Ocak'tan itibaren indirilmesi için müzakerelerin sürdüğünü belirterek, bu aşamadan sonra sağlanacak olan doğalgaz fiyatındaki indirimi tüketicinin lehine kullanmayı arzu ettiklerini bildirdi.

    Rusya Türkiye'ye yüzde 6'lık bir indirim teklif etmiş, Türkiye ise daha fazla bir indirim talebinde bulunduğunu duyurmuştu.

    Gazprom yetkilileriyle bu konuların yanı sıra Rusya'nın iptal ederek Türk Akımı olarak gündeme getirdiği Karadeniz'in altından geçecek boru hattının detaylarının bugünkü toplantıda ele alındığını kaydeden Yıldız, gelecek hafta bu konuları yeniden değerlendireceklerini bildirdi.

    Yıldız, bu ay sonunda doğalgaza zam yapılmayacağını da tekrarladı.

    Yıldız, Kuzey Irak'tan Ceyhan'a gelerek dünya pazarlarına ulaştırılan petrol miktarının 49 tanker ile 40 milyon varillik bir ihracatın gerçekleştirildiğini belirterek, "Akışta günlük 450,000 varillere ulaşıldı. Bunun 550,000 varil olmasını istiyorlar" dedi.

    Türk Akımı'ndan ilk gaz Aralık 2016'da akacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow