hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBD’nin yeni başkanı Rahmi Aktepe oldu

    TBD’nin yeni başkanı Rahmi Aktepe oldu
    expand

    TBD'den yapılan açıklamaya göre, 12 bini aşan üye sayısıyla Türkiye’de bilişim sektörünün gelişmesine katkı sağlayan derneğin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) gerçekleştirilen 31'inci olağan genel kurulunda, Aktepe bu göreve oy birliği ile seçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aktepe, konuşmasında, bilişim sektörünün gelecek dönemde daha da ivme kazanacağını ifade etti. Türkiye’nin yükselmesi ve kimseye muhtaç kalmaması için insana yatırım yapması gerektiğine dikkati çeken Aktepe, şunları kaydetti:

    “Ülke olarak bilim, teknoloji ve özellikle bilişim teknolojisi üretmek zorundayız. Ülke olarak nerede olduğumuzu görmemiz ve bunun için bugünden yarına değişen kararlar yerine tutarlı, şeffaf ve hesap verebilirlik düzeyi yüksek bir iklim yaratmalıyız. Bütün bunları başarabilmemiz için öncelikli alanlarımız üç ana eksende toplanmalıdır. Birincisi, ülke olarak bir vizyon sahibi olmamız gerekir. İkincisi, bu vizyonu hayata geçirebilmek için çağın gerektirdiği niteliklerle donatılmış nitelikli insan gücünün yaratılması ve üçüncüsü de bilim ve teknolojiyi katma değer oluşturacak şekilde üretime dönüştürebilmektir. Kamu ve özel sektörün yanı sıra sivil toplum kuruluşları artık üçüncü sektör olmuştur.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow