hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon limanı halka arz edilecek

    Trabzon limanı halka arz edilecek
    expand

    Trabzon limanının yüzde 30'unun halka arzı için gerekli başvurular yapıldı. Gerçekleşmesi halinde Trabzon limanı, BİST'te işlem gören ilk liman unvanına sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzon limanının halka arz edilmesi için çalışmalara başlandı.Albayrak Grubu tarafından, 2003 yılında 30 yıllık işletme hakkı alınan Trabzon limanının yüzde 30'unun halka arz edilmesi için Deniz Yatırım ile anlaşıldı.

    Bu kapsamda, Trabzon Limanı İşletmeciliği AŞ'nin 21 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 30'una tekabül eden ve Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ'ye ait 6 milyon 300 bin TL nominal değerli payın halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul AŞ'ye başvuruda bulunuldu.

    Halka arzın SPK ve BİST yönetiminin onayları çerçevesinde 2018 yılı başlarında tamamlanması hedefleniyor.

    BİST'te işlem gören ilk liman olacak

    BİST’te işlem gören ilk liman olacakTarihi yüzyıllar öncesine dayanan Trabzon Limanı, Osmanlı İmparatorluğu'nun beş önemli limanından biri olarak uzun yıllar hizmet verdi. 8 Temmuz 1946'da temeli atılan yeni liman ise artan gemi trafiğine cevap verebilmesi için 1980'de başlayan çalışmalar ile modernize edildi. 2003 yılında 30 yıllık işletme hakkı Albayrak Grubu tarafından alındıktan sonra Trabzon Limanı’nın elleçleme kapasitesi yapılan yatırımlarla 3.9 milyon tondan 10 milyon tona çıkarıldı. Trabzon Limanı bugün elleçlediği yük miktarı ve liman sahası büyüklüğü ile Doğu Karadeniz Bölümü’nde bulunan en büyük liman konumunda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow