hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ziraat Katılım'dan 242 milyon lira net kar

    Ziraat Katılımdan 242 milyon lira net kar
    expand
    KAYNAKAA

    Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, bankanın 2018 yılının 3. çeyreğini 242 milyon lira net kar ile tamamladığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin Özdemir, Ziraat Katılım'ın finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bankanın, müşterilerine en iyi çözümleri sunmak ve katılım bankacılığının gelişimini sürdürebilmek hedefiyle avantajlı koşullarda finansman imkanı sunmaya devam ettiğini belirtti. Ziraat Katılım'ın toplam aktiflerinin 3. çeyrek itibarıyla 2017 sonuna göre yüzde 51 artarak 21,7 milyar lirayı aştığını aktaran Özdemir, bu dönemde toplanan fonların yüzde 64 yükselerek 16,4 milyar lira olduğunu bildirdi.

    Özdemir, 3. çeyrekte kullandırılan nakdi fonların 2017 sonuna göre yüzde 53 artışla 18 milyar liraya ulaştığını belirterek, "Ziraat Katılım'ın tüm sektöre sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 29,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Ziraat Katılım, yılın 3. çeyreğini 242 milyon lira net kar ile tamamladı. Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, 3. çeyrek sonunda yurt içinde 40 ilde 76 şubeye ulaştı." ifadelerini kullandı.

    Dijital bankacılık alanında mobil teknolojilere öncelikli olarak yatırım yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

    "İşlemlere erişilebilirlik stratejimiz doğrultusunda bankacılık ürün ve hizmetlerinin dijital kanallara entegre edilmesi ve mobil onay güvenlik altyapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Şube dışı kanallarımızdan gerçekleştirilen işlemlerin payı ve hacmi, internet bankacılığı ve katılım mobil üzerinden artmaya devam etmektedir. Mobil şube başta olmak üzere dijital kanalların kullanımları yaygınlaştırılarak müşteri memnuniyeti artırılmıştır. Müşterilerimizin Katılım Mobil doğrudan (hesaptan) ödeme yönetimi ile e-ticaret alışverişlerinde ödemelerinin hesaplarından yapılabilmesi için çalışmalarımız tamamlanmış ve müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özdemir, internet bankacılığı alanında müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlama çalışmalarına başlandığını belirterek, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için Müşteri İletişim Merkezi kanalından dış aramaların etkin ve verimli yapılabilmesini sağlamak amacıyla otomatik dış arama ve interaktif sesli mesaj sistemi çalışmalarının başlatıldığını aktardı.

    "Bugüne kadar 3,6 milyar liralık kira sertifika ihraç ettik"

    Metin Özdemir, Ziraat Katılım olarak, 2018'in 3. çeyreğinde 5 adet kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildirdi. Özdemir, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla gerçekleştirilen bu ihraçlardan 885 milyon lira fonlama temin edildiğini, kira sertifikası ihraçlarının tamamına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde yoğun talep geldiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziraat Katılım'ın faaliyetlerine başladığı 2015'ten bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracının ise 3,6 milyar liraya ulaştığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

    "Ziraat Katılım olarak, kurulduğumuz günden bugüne kadar faizsiz bankacılık sisteminde tasarruf sahiplerine çağdaş, istikrarlı, güvenilir ve hızlı bir şekilde hizmet sunmayı ilke edindik. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen altına dayalı kira sertifikası ihraçları 2018'in eylül ve ekim aylarında bankamız üzerinden gerçekleşti. 7 haftalık ihraç programı kapsamında her hafta 10 şube, toplamda ise 50 şubemiz ihraç işlemlerine aracılık etmiştir. Ziraat Katılım, altına dayalı kira sertifikası ihracında yer alan iki bankadan biri olmakla birlikte katılım bankaları arasında hizmet veren tek banka olmuştur. Ziraat Katılım olarak, önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığını geliştirme misyonuyla, paylaştıkça daha fazlasını müşterilerine sunarak, ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow