Türkiye’den 2025'in ilk 5 ayında 5,2 milyar dolarlık hububat ve bakliyat ihracatı

Türkiye’den 2025'in ilk 5 ayında 5,2 milyar dolarlık hububat ve bakliyat ihracatı

Türkiye, 2025 yılının ilk beş ayında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden oluşan tarımsal ürün grubunda 5 milyar 230 milyon 610 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin verilerine göre, söz konusu dönemde 211 ülke ve serbest bölgeye toplam 5 milyon 221 bin 390 ton ürün ihraç edildi. Bu ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,2 oranında artış gösterdi.

SEKTÖRDEN STRATEJİK DEĞERLENDİRME

Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, özel sektörde hâlen stok eksiği bulunduğuna dikkat çekti. Sektörün sürdürülebilir ihracat ivmesini koruması adına üretim ve fiyat politikalarının istikrar içinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Haberlerimizi Google'da takip edin

En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.

Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

TMO’NUN BUĞDAY ALIM FİYATLARI DENGELİ BULUNDU

Tiryakioğlu ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan buğday alım fiyatlarının hem üreticiyi koruyan hem de kamu finansman dengesi ile enflasyon oranlarına uyumlu bir yapıda belirlendiğini, bu durumun piyasa için pozitif bir sinyal taşıdığını ifade etti.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber