hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter, Facebook derken şimdi de Amazon! 10.000 kişi işten çıkarılacak

    Twitter, Facebook derken şimdi de Amazon 10.000 kişi işten çıkarılacak
    expand

    Amazon’un bu haftadan itibaren yaklaşık 10.000 çalışanını işten çıkarmayı planladığı belirtildi. Yılın en çok zarar eden şirketi olma ünvanını elinde tutan internet devi, tarihindeki en büyük kesintiye hazırlanıyor. Planlı küçülmeye giden Amazon'un bu hamlesinin hedefinde ise şirketin ana odağı olan departmanlar var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amazon tarihindeki en büyük kesintiye başlıyor. Hareket öncelikle Amazon’un cihaz organizasyonunu, perakende bölümünü ve insan kaynaklarını etkileyecek.

    The New York Times ve Wall Street Journal'da çıkan haberlere göre Amazon, bu haftadan itibaren kurumsal ve teknoloji rollerinde yaklaşık 10.000 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

    Bildirilen işten çıkarmalar, Amazon’un küresel iş gücünün yüzde 1′inden azını ve kurumsal çalışanlarının yüzde 3′ünü temsil ediyor.

    Haber, diğer teknoloji firmalarındaki personel sayısındaki azalmaları takip etti. Meta geçen hafta çalışanlarının yüzde 13′ünden fazlasını veya 11.000′den fazla çalışanını işten çıkardığını duyurdu. Öncesinde Twitter, Elon Musk’ın şirketi satın almasının ardından 2 küçülme dalgasına imza attı.

    Haberin ardından Amazon hisseleri düşüş trendini kıramayarak yüzde 2 daha kaybetti.

    Amazon, 2019′un sonunda 798.000 çalışan bildirdi ancak pandemi döneminde aşırı büyüyerek 31 Aralık 2021 itibarıyla yüzde 102 artışla 1,6 milyon tam ve yarı zamanlı çalışana sahip oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan işten çıkarmaların sayısının değişebileceği de belirtiliyor.

    Amazon, Ekim ayında yatırımcıları korkutan ve hisselerin yüzde 13′ten fazla düşmesine neden olan üçüncü çeyrek kazançları bildirdi. Hayal kırıklığı yaratan kayıp, Amazon’un piyasa değerini Nisan 2020′den bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına düşürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow