hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'ın büyük reklamverenleri geri çekiliyor

    Twitterın büyük reklamverenleri geri çekiliyor
    expand

    Veriler, Twitter'ın en iyi 1000 reklamvereninin yarısından fazlasının platformda harcama yapmayı bıraktığını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter'ın en iyi 1.000 reklamverenin yarısından fazlası , Ocak ayının ilk haftalarında artık platformda harcama yapmadı.

    Dijital pazarlama analiz şirketi Pathmatics by Sensor Tower tarafından CNN International'a sağlanan verilere göre, 25 Ocak'a kadar devam eden zaman diliminde aralarında Coca-Cola, Unilever, Jeep, Wells Fargo ve Merck gibi büyük markaların da bulunduğu en iyi 1.000 Twitter reklamvereninden yaklaşık 625'i reklam dolarlarını çekti.

    Wells Fargo, "Twitter'daki ücretli reklamlarımızı duraklattığını" ancak müşterilerle etkileşim kurmak için sosyal bir kanal olarak kullanmaya devam ettiğini söyledi.

    Verilere göre, geri çekilmenin bir sonucu olarak, Twitter'ın en iyi 1.000 reklamvereninden gelen aylık gelir, Ekim'den 25 Ocak'a kadar yüzde 60'tan fazla düşerek yaklaşık 127 milyon dolardan 48 milyon doların biraz üzerine düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Veriler, bir zamanlar Twitter için 4,5 milyar dolarlık bir reklamcılık işinin keskin düşüşünü gösteriyor . Musk, Ekim ayı sonlarında şirketi devralmasını tamamladıktan sonra, personeli işten çıkarma ve içerik denetleme politikalarını gevşetme planları göz önüne alındığında, reklamverenler platformun güvenliği ve istikrarı konusunda endişelenmeye başladı. Kasım ayı başlarında Musk, Twitter'ın "büyük bir gelir düşüşü" gördüğünü söyledi.

    Twitter'ın reklamcılık işi her zaman rakipleri Facebook ve Google'dan çok daha küçük olmasına rağmen, yine de şirketin gelirinin büyük çoğunluğunu kapsıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow