hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'ın yeni logosu çalıntı mı? Elon Musk'a X şoku

    Twitterın yeni logosu çalıntı mı Elon Muska X şoku
    expand

    Elon Musk'ın yeni 'X' markasının bir sorunu var: Yeni logonun sahibi olmayabilir ya da logo özgün olmayabilir. Musk, tüketicilerin gelecekte en çok ne isteyeceklerini tahmin edebilen, zamanımızın vizyon sahibi iş adamı olarak kabul ediliyor. Fakat Twitter markasını toptan yeniden markalaştırmaya başlamadan önce yeni X kurumsal logosu için bir ticari markayı güvence altına almak kadar basit bir şeyi yapmayı unutmuş gibi görünüyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter'ın yeni logosu olan kesişen iki çizginin temsili, Elon Musk için için X harfi muhtemelen ticari marka oluşturması en zor harflerden biri. Ancak sansasyonel milyarder onu seçti. Fakat bir sorun var. Bu logonun benzerleri başka yerlerde daha önce çok kez kullanıldı.

    Bir ticari marka avukatı ve Catalytic Law'un kurucusu Rachael Dickson, platformda "Tek gerçek öğesi 'X' olan markalar için ticari marka sicilinde zaten 984 tescil var." dedi.

     

    Dickson, "Birden fazla şirketin tek harfli ticari markalara sahip olması ve kullanması mümkündür" diye ekledi.

    Fakat bunlardan bazıları oldukça ünlü ve hayatımızın içindeki markalar.

    The Verge'de kıdemli editör olan Tom Warren , bunu Monotype Imaging tarafından geliştirilen Special Alphabets 4'teki "X" glifi olarak tanımladı.

    Sussex Üniversitesi'nde fikri mülkiyet hukuku dersleri veren ve Journal of World Intellectual Property'nin baş editörü olarak görev yapan Andres Guadamuz “MicrosoftX'in ticari markasına sahiptir,” diyerek uyardı. Yani Guadamuz'a göre, "Musk, sevilen ve güçlü bir markayı, olası yıllarca süren davalar nedeniyle ve potansiyel olarak hiçbir marka olmaması nedeniyle yok etti."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticarette bir marka ne kadar benzersiz ve tanınabilir olursa, korunmasının o kadar kolay olduğu anlamına gelir.

    Tüm bunlar, Musk'ın, görünüşe göre reklam gelirinin yarısını korkutup kaçırmadan önce, 13 milyar dolar borç yüklediği mali açıdan sağlıksız bir şirketi elden geçirme konusunda zaten karşı karşıya olduğu zorluklar listesine muhtemelen yenilerini ekleyeceği anlamına geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow