hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UBS Bank Başkanı, yatırımcıları Çin karşıtı haberler nedeniyle uyardı

    UBS Bank Başkanı, yatırımcıları Çin karşıtı haberler nedeniyle uyardı
    expand

    Dünyanın en büyük fon yöneticisi Zürih merkezli UBS, yatırımcıların sıfır Covid kapatmasından sonra Çin pazarının yeniden açılmasını dört gözle beklediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçreli UBS Bank'ın Başkanı Colm Kelleher yaptığı açıklamada, uluslararası yatırım bankacılarının Batı medyasında yer alan endişe verici haberlere rağmen Çin ekonomisi hakkında iyimser olduklarını söyledi.

    Kelleher, iki buçuk yıldan fazla süren Covid kısıtlamalarının ardından 20 ülkeden 200'den fazla bankacı ve yatırımcıyı bir araya getiren Hong Kong'daki Küresel Finansal Liderler Yatırım Zirvesi'nde konuştu.

    Financial Times'da yer alan habere göre Kelleher, “Amerikan basınını okumuyoruz, aslında onların hikayesini satın alıyoruz” dedi. Ancak Çin'de ne olacağını görmek için sıfır-Covid'in açılmasını biraz beklemek gerekiyor. Uluslararası yatırımcılara Çin'de gerçekte neler olup bittiğini ve hükümetimizin gerçek niyetinin ne olduğunu kendi başlarına öğrenmelerini tavsiye ederim. Uluslararası medyayı çok fazla okumayın.” ifadelerini kullandı.

    Geçen haftalarda, Çin borsası 2008 küresel mali krizinden bu yana en kötü gününü yaşadı ve yuan, Xi'nin üçüncü dönemini güvence altına alması ve büyük bir liderlik değişikliği yapmasıyla birlikte ABD doları karşısında 14 yılın yeni en düşük seviyesini gördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow