hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UnionPay, küresel banka kartı işlemlerinde Visa'yı geride bıraktı

    UnionPay, küresel banka kartı işlemlerinde Visayı geride bıraktı
    expand

    Araştırmalara göre Çin ödeme sistemi UnionPay, Rusya'daki genişlemesinden faydalanarak ABD'li rakiplerinin ayrılmasının ardından sıyrıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analitik şirketi Nilson Report tarafından yapılan araştırmaya göre Çin ödeme sistemi UnionPay, küresel banka kartı pazarında rakibi Visa'yı geride bıraktı .

    Araştırmaya göre UnionPay'in banka kartı işlemlerinden aldığı pay 2022'de yüzde 40,03'e ulaşırken, Visa işlemlerinden alınan pay yüzde 38,8 civarında kaldı.

    UnionPay kartları aracılığıyla yapılan yerleşimlerin hacmi de daha büyüktü ve Visa'nın 14.109 milyar dolarına kıyasla 16.227 milyar dolara ulaştı.

    2021'de Visa, UnionPay'in yüzde 38,68'e kıyasla daha büyük bir pazar payına (yüzde 39,53) sahipti. Çalışma, bunun, küresel pazarda Visa banka kartı işlemlerinin payının yaklaşık yüzde 80 olduğu, UnionPay'in yüzde 1-2'ye kıyasla on yıl öncesine göre pazar payında önemli bir değişim olduğunu belirtiyor. O zamanlar UnionPay çoğunlukla iç pazarda kullanılıyordu.

    Bir başka ödeme kartı sistemi olan MasterCard, banka kartı işlemleri pazar payının 2021'deki yüzde 39,53'ten geçen yıl yüzde 21,19'a düştüğünü gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlar, İzvestia gazetesine, UnionPay işlemlerinde yaşanan artışın en önemli nedenlerinden birinin, sistemin yaygın olarak kullanıldığı Asya-Pasifik bölgesinin hızlı ekonomik büyümesi olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow