hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite öğrencilerine iş bulabilmenin yolları anlatıldı

    Üniversite öğrencilerine iş bulabilmenin yolları anlatıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği tarafından 'İş'te Kariyer İş'te Gençlik' temasıyla kariyer günü düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen kariyer gününe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan, Dünya Bakliyatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

    'Fark Yaratan Kariyer' başlıklı bir sunum yapan Dünya Bakliyatçılar Birliği Başkanı Arslan, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kendi kültürümüzün yanı sıra dünyadaki kültürleri de tanımamız gerektiğine değinen Arslan, anadil dışında en az bir dil biliyor olmanın avantajlarını anlatıp gençlere iş başvurularında kendilerini oldukları gibi göstermeleri tavsiyesinde bulundu.  'Özel Sektör Ne İster?' konulu panele konuşmacı olarak katılan Divan Turizm Hizmetleri Güney ve Doğu Otelleri Bölge Müdürü Özkan Özek, Çukurova İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret İnsan Kaynakları Şefi Özdeş Akkaya ve Migros Doğu Akdeniz Güneydoğu Anadolu Şube Direktörlüğü Eğitim Departmanı Yöneticisi Hasan Dedekargınoğlu görev aldı. 

    Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ise, "Doğru mesleği seçmek, iş arama kanalları, imaj yönetimi konuları başta olmak üzere gençlerin iş yaşamına girerken yararlanabileceği bir çok bilgiyi sizlere sunduk. Özellikle İŞKUR'un üniversite öğrencilerine yönelik İşbaşı Eğitim Programı, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarında büyük bir avantaj. Size sunulan bu imkandan yararlanmanızı tavsiye ederim" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow