hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatandaşlık maaşını kimler alacak 2023? Vatandaşlık maaşı miktarı ve kapsamı detayları!

    Vatandaşlık maaşını kimler alacak 2023 Vatandaşlık maaşı miktarı ve kapsamı detayları
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan vatandaşlık maaşı açıklamalarından sonra detaylar merak konusu oldu. Derya Yanık'ın açıklamalarının ardından "Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşına nasıl başvurulur? Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek? gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte konuyla ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal yardımlar arasında yer alacak olan vatandaşlık maaşı aramaları gündemde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN TÜRK'te 'Vatandaşlık maaşı' ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

    VATANDAŞLIK MAAŞINI KİMLER ALACAK 2023?

    "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

    Bakan Derya Yanık,

    "Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamalarında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow