hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve Elon Musk tüm çalışanlara duyurdu! Saat verdi: Bugün iş durumunuz belli olacak!

    Ve Elon Musk tüm çalışanlara duyurdu Saat verdi: Bugün iş durumunuz belli olacak
    expand

    Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, çalışanlarına bir e postayla bugün işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını öğreneceklerini söyledi ve saat de verdi. Milyarder iş insanının şirketin geleceğine dair bir hafta süren belirsizliğin ardından, yeni plan ve güncellemeler arasında şirketin yarısını işten çıkarması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter, bir e-postada Cuma günü personelini işten çıkaracağını söyledi. Çalışanlara e-posta yoluyla işten çıkarılıp çıkarılmadıkları, ofislerini geçici olarak kapatıp personel erişimini engelledikleri bildirilecek.

    ABD yayıncısı NBC News tarafından da alınan perşembe akşamı gönderilen e-postada Twitter, Cuma sabahından başlayarak çalışanları e-postayla bilgilendireceğini söyledi.

    ŞİRKETİN BAŞARISI VURGULANDI

    E-postada, “Bunun Twitter’a değerli katkılarda bulunan birkaç kişiyi etkileyeceğini biliyoruz, ancak bu eylem, şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli” denildi.

    Sosyal medya şirketinden, personele gönderilen e-postada, Cuma günü Türkiye saatiyle 19:00'a kadar çalışanların personel kesintileri konusunda uyarılacağı belirtildi.

    Şirketi devraldıktan sonra CEO Parag Agrawal’ın yanı sıra Twitter’ın finans direktörü ve hukuk, kamu politikası ve güven ve güvenlik başkanını derhal görevden alan Musk'ın şirketin 7.500 çalışanın yarısının bordrosunu kesmeyi planladığı yaygın olarak bildirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKİP KOMPLE DEĞİŞEBİLİR

    İçeriden gelen bilgilere göre, Musk'ın ekibi, mühendislerden son 30 ila 60 günde yazdıkları kodu yazdırmalarını isteyerek Twitter çalışanlarının üretkenliğini şimdiden değerlendirmeye çalıştı. Musk ayrıca Tesla mühendislerini de Twitter kodunu incelemeleri için getirdi.

    Yine de, işten çıkarmaların şirketin hangi bölümlerinin etkileneceği belli değil. Musk, Tesla'da birkaç yıl önce tüm halkla ilişkiler ekibini kovmuştu. Bu düşünceye göre, muhtemelen Twitter'ın halkla ilişkiler ekibinden de kurtulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow