hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve Rusya Avrupa'nın gazını kesti! Operatör: Kuzey Akım 1'de akış sıfıra indi...

    Ve Rusya Avrupanın gazını kesti Operatör: Kuzey Akım 1de akış sıfıra indi...
    expand

    Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım 1'deki beklenen kesintiyi gerçekleştirdi. 3 Eylül'e kadar Almanya'ya gaz akışı olmayacak Kuzey Akım 1 operatörünün web sitesi de boru hattında sıfır akış gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, kalan tek kompresöründe bakıma ihtiyaç duyduğunu öne sürerek Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz tedarikini durdurdu.

    The Guardian’da yer alan habere göre, iki haftadan kısa bir süre önce duyurulan ve istasyondaki son işletim türbinine odaklanan çalışma Nord Stream AG tarafından değil Gazprom tarafından yürütülüyor.

    Kuzey Akım 1 yoluyla arzı Haziran ayında kapasitenin yüzde 40'ına, Temmuz'da da yüzde 20'ye düşüren Rus şirket, bakım sorunları ve ekipmanın iadesini ve kurulumunu engellediğini belirterek yaptırımlara işaret etti.

    Rusya Kuzey Akım 1'deki bakım için kapatma ile beraber ayrıca Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya, Hollanda ve Polonya'ya olan arzını da tamamen kesti.

    Almanya, Ekonomi Bakanı Robert Habeck Moskova'nın iddia ettiği gibi teknik bir sorun olmadığını söylemişti. Ülkenin şebeke düzenleyicisi başkanı Klaus Mueller de, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin gaz depolama tesislerini doldurmada beklenenden daha iyi ilerleme kaydettiğini, ancak kışı atlatacak kadar yeterli olmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve Rusya Avrupanın gazını kesti Operatör: Kuzey Akım 1de akış sıfıra indi...

    RUS SÖZCÜ, ALMANYA'YI SUÇLADI

    Kuzey Akım boru hattı üzerinden sevkiyatların durdurulduğunun açıklanmasından saatler sonra açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Alman hükümetinin Moskova ile olan enerji ilişkilerini bozmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

    Rus sözcü, iki ülke arasındaki enerji bağlarını tamamen koparmaya çalışanın Kremlin değil Almanya olduğunu söyleyerek Berlin’i suçladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow