hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet 2022 vekalet yoluyla kurbanlık fiyatları…

    Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar Diyanet 2022 vekalet yoluyla kurbanlık fiyatları…
    expand

    Kurban Bayramı'na kısa süre kala vekaletle kurban kesim bedeli gündeme geldi. Dr. Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içi ve yurt dışı fiyatını açıkladı. Peki, vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? İşte Diyanet 2022 vekalet yoluyla kurbanlık fiyatları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar? Diyanet 2022 vekalet yoluyla kurbanlık fiyatlarını açıklamasının ardından gündeme geldi. Diyanet kaynaklarında yer alan bilgiye göre sözlü veya yazılı olarak verilebilen kurban vekaletinde önemli olan, kişinin niyetinin Allah için olması ve vekâleten kendisi adına kurbanın kesilmesi yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgilerine göre vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurumun aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmesi de önem arz ediyor.

    VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?

    2022 Kurban vekalet ücreti Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tarafından açıklandı. Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

    Erbaş yaptığı açıklamada, “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş' temasıyla başlattığımız organizasyon ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye'de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine vesile olmak istiyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler içi ise bin 800 lira olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURBAN VEKALETİ NASIL VERİLİR?

    Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 67; Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 263-265; Remlî, Nihâyetü’l-muhtâc, VIII, 132). Nitekim Hz. Ali’nin (r.a.) şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Resûlullah (s.a.s.), develer kesilirken başında durmamı, derilerini ve sırtlarındaki çullarını paylaştırmamı emretti ve onlardan herhangi bir şeyi kasap ücreti olarak vermeyi bana yasakladı ve ‘kasap ücretini biz kendimiz veririz’ buyurdu.” (Buhârî, Hac, 120; Ebû Dâvûd, Menâsik, 19)

    Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir. Vekil tayin edilen kişi veya kurum aldığı vekâleti gereği gibi yerine getirmelidir. Kurbanda önemli olan, kişinin niyetinin Allah için olması ve vekâleten kendisi adına kurbanın kesilmesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla kurbanın yurt içinde başka bir ilde ya da yurt dışında kesilmesinde sakınca bulunmamaktadır. Kurban fiyatlarının kesilen ülkeye göre az veya çok olması bu durumu değiştirmez. Ancak yaşadığı yerde muhtaç ve fakirler varsa kişinin, kurbanını orada kesip dağıtması daha uygun olur. Çünkü kişinin yaşadığı yerdeki fakirlerin ve komşuların onun üzerinde hakları vardır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow