Vergi dairelerinde fazla mesai

Van’da 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında vergi dairelerinde gişeler iki gün boyunca gece saat 23.59’a kadar açık kalacak.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Defterdarı Murtaza Kamar, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların, süresinde ödenmeyen 1. taksiti ile 2017 yılının Ocak ayından Mayıs ayına ertelenen 2. taksitinin ödeme sürelerinin 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü sona ereceğini belirterek, “Bu nedenle, mükellefler tarafından yapılacak söz konusu ödemeler dolayısıyla vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla 30 Mayıs 2017 Salı ve 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar tüm vergi daireleri açık bulundurulacaktır” dedi.
Bu fırsatın vatandaşlar açısından çok önemli olduğuna değinen Kamar, “Bu yasadan faydalanma hakkını kaybedenler artık tekrar ikinci bir hakkı kalmıyor. Bu eski yasadan yararlanma hakkını kaybedenler, bu yasadan tekrar yararlanamıyor. Vatandaşlar açısından çok önemli bir kazanç sağlıyor. Ayrıca taksitlendirme süresi de epey uzun. Vatandaş doğal olarak hem daha fazla para ödeyecek hem de bu yapılandırmadan dolayı gelen hakkını kaybedecektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu haktan yararlanabilmeleri için en geç çarşamba günü saat 23.59’a kadar vergi dairelerimize başvurmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


TOKİ 15 BİN KİRALIK KONUT BAŞVURUSU 2026: TOKİ 15 Bin Kiralık Konut Başvuruları Başladı mı? Kimler Başvuru Yapabilecek? Dar Gelirlilere Kiralık Konut Desteği!

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA: Emekliye Seyyanen Zam Gelecek Mi? Seyyanen Zam Kararı Ne Zaman Çıkacak?

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 14 AĞUSTOS 2026 | Benzin ne kadar, Motorin litre fiyatı kaç TL oldu? Motorine dev zam!

MEVDUAT FAİZİ 2026 | 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi belli oldu: İşte banka banka liste

Altın iki ayın zirvesinden döndü: Gözler 4.400 dolarda