hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wall Street, 2008 mali krizinden bu yana en kötü yılını tamamladı

    Wall Street, 2008 mali krizinden bu yana en kötü yılını tamamladı
    expand

    ABD'nin başlıca endeksleri 2022'de zorlu bir yıl geçirdi ve on yılı aşkın bir süredir en büyük yıllık kayıplarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD hisse senetleri, yatırımcıların durgunluk korkuları sebebiyle 2008 mali krizinden bu yana piyasa için en kötü yılını bitirdi.

    Dow Jones 2022'nin son işlem gününde 280 puan veya yüzde 0,8 düştü ve yılı yüzde 9'un üzerinde düşüşle tamamladı. S&P 500 Cuma günü yüzde 1,1 düştü ve yıl boyunca neredeyse yüzde 20 kaybetti, Nasdaq Composite ise Cuma günü yüzde 1,4 düştü. Teknoloji ağırlıklı endeks, yıl boyunca yüzde 30'un üzerinde düşüş ile kâbusu yaşadı.

    ABD'de enflasyon bu yıl kırk yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve tüketici fiyatları yaz aylarında yıllık bazda %9'un üzerinde arttı. Enflasyon oranı yılın sonuna doğru yavaşladı. Ancak uzmanlar, pandemi öncesi seviyelerin üzerinde kalmasını bekliyor ve fiyat artışının 2019 seviyelerine dönmesinin birkaç yıl alacağına inanıyor.

    Bu arada, bazı yatırımcılar gelecek yılın piyasada bir toparlanmanın habercisi olmasını beklese de, pek çoğu hisse senetlerinin 2023'te yeni dip seviyeleri görebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow