hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Warren Buffett, çip devine desteği kesti

    Warren Buffett, çip devine desteği kesti
    expand

    Warren Buffett'ın şirketi, Tayvanlı çip devi TSMC'nin büyük hissesini sattı. Berkshire Hathaway'in açıklamasının ardından TMSC'nin hisseleri Çarşamba günü yüzde 4'e kadar düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berkshire Hathaway (BRKA), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bir dosyalamada, hisselerinin yüzde 86'sını sattığını belirtti.

    Warren Buffett'ın şirketi, bu operasyonla TSMC'nin 618 milyon dolar değerinde yaklaşık 8,3 milyon hissesine sahip oldu. Bir SEC dosyasına göre, sadece aylar önce, Kasım ayında şirket, TSMC'nin 4.1 milyar dolar değerinde yaklaşık 60 milyon Amerikan emanet hissesine sahipti.

    Berkshire Hathaway, satış için bir neden belirtmedi.

    Dünyanın süper gelişmiş bilgisayar çiplerinin tahminen yüzde 90'ını oluşturan TSMC'deki hisseler, yüzde 3'ün üzerinde düşüşle kapattı.

    Geçen ay, çip üreticisi güçlü üç aylık ve yıllık kazançlarını yayımladı. 2022'deki kazancı rekor kıran TMSC'nin artan enflasyon nedeniyle elektronik talebindeki küresel düşüş göz önüne alındığında 2023 beklentileri hakkında sessiz bir tahminde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket geçen yılki kazançlarından dolayı Salı günü Tayvan'da bulunan çalışanlara performansa bağlı ikramiyeler ve kâr paylaşımı olarak 121 milyar ABD Doları Yeni Tayvan Doları (4 milyar ABD Doları) dağıtılmasını onayladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow