hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WSJ duyurdu: ABD şimdi bankacılığı sıkılaştıracak

    WSJ duyurdu: ABD şimdi bankacılığı sıkılaştıracak
    expand

    ABD finansında gündem yaratan haberleriyle bilinen Wall Street Journal yeni bir iddiayı daha kaleme aldı. Buna göre, Fed, orta ölçekli bankalar için yıllık stres testlerini güçlendirme yoluna gidecek. Ayrıca bu bankalara uygulanan kurallarda daha sıkı sermaye ve likidite gereklilikleri de değişecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed, ABD bankalarındaki iflasların ardından orta ölçekli bankalarla ilgili kurallarını gözden geçiriyor. Öne çıkan iddia ise merkez bankasının mevcutta yalnızca en büyük Wall Street firmaları için geçerli olan kısıtlamaların orta ölçekli bankalara doğru genişletilmesi.

    Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD'li düzenleyicilerden yetkin bir kaynak, bankaların varsayımsal bir resesyona karşı yeteneğini değerlendiren yıllık "stres testlerini" güçlendirmeye yönelik adımlarla beraber, bir dizi daha likidite ve sıkı sermaye likidite ihtiyaçlarının da gözden geçirileceğini söyledi.

    Habere göre Fed'in denetleyici üyesi Michael Barr tarafından yapılacak inceleme sonrası, merkez bankasının orta ölçekli bankalara ilişkin uygulamakta olduğu bir dizi kural yeniden değerlendirilecek. Orta ölçekli bankalar kapsamına Fifth Third Bancorp ve Regions Financial Corp. gibi 20'den fazla banka gibi mevcutta varlıkları 100 milyar ila 250 milyar dolar arasında olan firmalar giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Batan SVB 209 milyar dolar varlığa sahipti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow